Strona główna›Forums›Peru›Plan wyprawy – prośba o feedback›Odpowiedz do: Plan wyprawy – prośba o feedback
Odpowiedz do: Plan wyprawy – prośba o feedback
Strona główna›Forums›Peru›Plan wyprawy – prośba o feedback›Odpowiedz do: Plan wyprawy – prośba o feedback
Marcin, ogromnie dziękuję za Twój komentarz
Co do Świętej Doliny – dzięki za sugestię, pewnie z niej skorzystamy:) Szczerze pisząc, myślałem, że mamy jedynie wybór między Inka Trail, na które nie stać nas czasowo, a pociągiem i nic przy tej opcji nie możemy zobaczyć.
Co do dżungli – bardzo chcemy ją zobaczyć, choć zdaję sobie sprawę, że tak krótki czas w Iquitos na wiele nie pozwoli. Bardzo mocno waham się co do ostatniego dnia – nie wiem, czy lot w dniu, w którym mamy powrót do Europy nie jest zbyt ryzykowny, czy nie będzie mimo wszystko bezpieczniej polecieć dzień wcześniej popołudniu. Poza tym nie wiemy, na ile samo Iquitos jest absorbujące czasowo i czy w ogóle zdecydujemy się na choć jeden nocleg w którejś lodge. Pomimo tej niepewności chcielibyśmy jednak tam zaglądnąć.
Jesteśmy bliscy „przewrotu” w powyższym planie.To kwestia budżetu, który mamy skromny. Z tego, co widziałem, zarówno Peruvian Airlines jak i Star Peru ceny one way mają na poziomie cen return ticket. W takiej sytuacji prawdopodobnie celem oszczędności polecimy 3. dnia rano do Cuzco. Od 9. dnia bez zmian, natomiast między 3. a 9. dniem spróbujemy wyciągnąć, co się da:) Obawiam się, że będziemy musieli wybrać pomiędzy Arequipą a Titicaca, niefajna sytuacja:)
Jeśli tylko masz jakieś uwagi, daj proszę znać. Mam już mętlik informacyjny i obiektywna merytoryczna krytyka bardzo się przyda:)