Strona główna›Forums›Peru›Luty 2015 – Wyjazd do Peru›Odpowiedz do: Luty 2015 – Wyjazd do Peru
Odpowiedz do: Luty 2015 – Wyjazd do Peru
Strona główna›Forums›Peru›Luty 2015 – Wyjazd do Peru›Odpowiedz do: Luty 2015 – Wyjazd do Peru
Witam,
forum żyje, istnieje, nie zawsze jego administratorzy, czyli ja i moja siostra Aleksandra mamy czas odpowiedzieć, bo też jesteśmy dużo w podróży. Ostatnio wróciłem z prowadzenia jako pilot 25 dniowej wyprawy do Chile, Peru i Boliwii, ale do rzeczy:)
1) Aktualna pogodę w Peru można znaleźć na naszym portalu w różnych miastach i opis stref klimatycznych
2) w Lutym generalnie więcej pada niż w innych miesiącach, w tym czasie np zamykane jest na 2 tygodnie słynna droga Inków i jest czyszczona. Ale z Machu to jak z loterią, byłem z grupą teraz w listopadzie np jeden dzień lało, na drugi dzień świeciło przepiękne słońce. Nie ma co się przejmować, że np niebo jest zachmurzone. Fajnie jest wejść do kompleksu np o 6 rana, kiedy wszystko jest we mgle i oczekiwać jak ona opadnie i robić zdjęcia wydobywających się powoli przepięknych ruin Inków.
W razie dalszych pytań jestem do dyspozycji
pozdrawiam serdecznie
Marcin Plewka